Restorani u Novom Sadu

Restorani u Novom Sadu

dusanjocic9 | 26 Jun, 2017 18:26

Bar – restoran Piknik nalazi se na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu. U ovom velikom prostoru koji je vizuelno i fizički podeljen na više celina mesta ima za oko 350 osoba. U ovom restoranu ima deo sa dečjim ljuljaškama, ležaljkama, profi binom za žive svirke, nekoliko restoranskih delova, bar…

U ponudi su jela različitih kuhinja zastupljenih u Vojvodini. Od specijaliteta izdvajaju se Nevestin žipon, Arambaška gozba, Namiguša… Bogata je i ponuda specijaliteta od rečne ribe, koja stiže direktno od dunavskih alasa.

U ponudi vina izdvajaju se etikete domaćih podruma jer je ideja da se promovišu domaća vina i vinarstvo.

Osim u klasičnoj ali bogatoj ponudi bara, gosti mogu da uživaju i u šejkovima, smutijima, koktelima, različitim vrstama kafe.Restoran Piknik

Vojvođanski restoran “Plava Frajla” je vodeći restoran sa nacionalnom kuhinjom u Novom Sadu koji se već decenijama trudi da predvidi vaše želje i pretoči ih u svoju ponudu.

U jelovniku našeg restorana naći ćete preko sto najfinijih jela, veliki izbor iz domaće kuhinje, jela sa roštilja koja se spremaju na ćumuru, jela ispod sača, vruće lepinje i somuni iz naše pekare, vegetarijanska jela, a nismo zaboravili ni jelovnik za naše najmlađe goste. Na našem slatkom meniju naći ćete sve one tradicionalne vojvođanske poslastice, pripremljene na način na koji su to nekada naše bake radile.

Da bismo Vas potpuno iznenadili, otkrivali smo stare kulinarske tajne, konsultovali naše i Vaše mame i bake, i pripremu svakog od jela doveli do savršenstva. Naravno, u sve to smo utkali tajne naše Frajle

Plava Frajla 

Davne 1997.godine u Novom Sadu na Đačkom igralištu na jednoj ledini pored fakulteta izgrađena je kafana Balkan Ekspres.
Nakon samo nekoliko godina postala je kultno mesto grada,gde se provodilo vreme družeći se sa tamburašima, gde se dobro jelo i dobro pilo.
Posle svakog ispita, rođendana i dobrog obavljanog posla dolazilo se i proslavljalo.
Opuštena atmosfera gde se nije pravilo pitanje ni gde a ni s kim sesti za sto.
Hrana je bila ukusna, raznovrsna, porcije obilne, atmosfera opuštena, „domaća“, i uvek su bila organizovana interesantna dešavanja. Organizovale su se večeri vina: proizvođači vina su predstavljali svoje vinarije, omogućavali degustaciju svojih vina, književnici su predstavljali svoja dela, umetnici svoja. Bilo je to mesto za opuštanje, uživanje, mesto gde se bar na kratko pobeglo od stvarnosti, gužve.

 

Godine 2008. usledilo je preseljenje restorana, u podnožje Petrovaradinske tvrđava, u zgradu staru preko tri stotine godina, na starom putu za Sremsku Kamenicu. Bilo je hrabro krenuti u ovu avanturu. Sa mnogo ljubavi i entuzijazma renovirana je zgrada od temelja do krova, prilagođena je nameni, restoranu na dva sprata. Trebalo je urediti i organizovati da sve funkcioniše „na dugme“. Sada, u novom, sasvim drugačijem ambijentu, najvažnije je bilo vratiti sve ono po čemu je ovaj restoran bio poznat i priznat.

Restoran Balkan Expres 021 

 

Uz sve lepote Novog Sada i okoline neizostavno morate posetit i  jedan od simbola grada nadaleko čuveni restoran u Kisačkoj ulici broj 21 – Bela Lađa – koja nastavlja tradiciju dugu vek i po. Restoran poseduje jedinstvenu zbirku vina na prostoru bivše SFRJ koju čine dve hiljade flaša smeštenih na dva restoranska zida. Zbirku čine najkvalitetnija vina sa svih meridijana. Lokacija restorana je veoma atraktivna, nalazi se na 400 metara od strogog centra grada. Do Dunava i njegovih kupališta se dolazi veoma brzo, a usput se može uživati u obilascima grada…U sklopu restorana se nalaze i sobe za prenoćište, kao i besplatan parking za goste restorana. Moguće je organizovati razne vidove proslava.Radno vreme svaki dan 07-23h

 

 Bela Ladja 

 Nacionalni restoran – Žal za mladost- svoje goste može da ugosti u letnjoj bašti etno stila, ili u sali pored kamina, sa tradicionalnom i rustičnom atmosferom. Po dogovoru, moguće je organizovati razne privatne proslave,ili čak korporativne događaje, sastanke, itd… Uz sve ovo , restoran poseduje sopstveni parking za svoje goste,a postoji i mogućnost keteringa.  Radno vreme radnim danom je od 11 – 23 h, i vikendom od 11 – 01h. 

Zal za mladost

 

 

 

Čestitamo

dusanjocic9 | 26 Jun, 2017 18:23

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb